Hlavní obsah

Čtyři mrtví při čelní srážce kamionu a auta na Hodonínsku, mezi oběťmi jsou dva školáci

– Sudoměřice (Hodonínsko) • Aktualizováno

Při čelním střetu osobního auta s kamionem zemřeli ráno na silnici I/55 u Sudoměřic na Hodonínsku čtyři lidé, pátý cestující utrpěl zranění. Mezi zemřelými jsou podle záchranky dva chlapci školního věku.

Foto: Odtahová služba Autoservis N&L

Ze Škody Yeti zůstal po nehodě u Sudoměřic vrak.

Článek

Nehoda se stala podle mluvčího policie Petra Zámečníka na delším rovném úseku před odbočkou na Skalici kolem půl páté ráno. Silnice je uzavřená v obou směrech, což s ohledem na vyšetřování potrvá několik hodin. Příčinu havárie policisté vyšetřují.

Policie se nechce vyjadřovat k tomu, kdo v osobním voze jel. Nejsou zatím vyrozuměni pozůstalí, uvedl Zámečník. Mluvčí policie pouze uvedl, že všichni aktéři dopravní nehody jsou Češi a že kamion i osobní auto řídily ženy.

Podle zjištění Práva se jednalo o rodinu, vracející se domů na Moravu z Chorvatska ve vypůjčeném voze. Jejich auto mělo poruchu, pokazilo se ve Slovinsku. Odtahová služba jim přivezla náhradní vůz, ve kterém se vraceli a v němž bourali.

Foto: Milan Vojtek

Nehoda u Sudoměřic se stala na delším rovném úseku

Mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková Novinkám řekla, že před příjezdem jejích kolegů zemřeli dva dospělí. Na místě se snažili resuscitovat dva těžce zraněné chlapce školního věku, lékař ale musel konstatovat úmrtí.

Osobní auto se střetlo s kamionem v protisměru. „Podle předběžného šetření přejela řidička osobního vozidla z nezjištěných příčin do protisměru, kde narazila do protijedoucího náklaďáku," uvedl Zámečník. Policisté hledají případné svědky nebo majitele autokamer, kteří místem v době nehody nebo krátce před ní projížděli. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.

Třetí chlapec skončil v nemocnici

Těžké zranění utrpěl podle mluvčí ještě další chlapec, který byl při příjezdu záchranky při vědomí, lékař ale hocha uvedl do umělého spánku. „Vrtulník jej transportoval do Dětské nemocnice v Brně,” upřesnila mluvčí.

Na místě zasahovali také hasiči, podle mluvčího Petra Příkaského bylo nutné účastníky nehody vyprošťovat hydraulickým zařízením. Poskytli také posttraumatickou péči řidičce kamionu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Tragická nehoda u Sudoměřic na Hodonínsku

Objízdná trasa vede mezi Hodonínem a Strážnicí přes Rohatec, Ratíškovice, Vacenovice, Vracov a Bzenec. „Autobusové linky 910 a 911 jsou obousměrně odkloněny přes Bzenec a Ratíškovice. Očekávejte zdržení cca 30 až 40 minut,” informoval na webu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Mezi Strážnici a Sudoměřice je řazen operativně záložní autobus.

Jde o jednu z nejtragičtějších nehod letošního roku. Čtyři lidé zemřeli také před týdnem při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku. Čtyři oběti si vyžádala rovněž srážka auta s vlakem na přejezdu 14. července v Černožicích na Hradecku.

Reklama

Výběr článků

Načítám