Hlavní obsah

Tragická nehoda blokovala D5

Právo, Novinky, Jaroslav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Kvůli tragické dopravní nehodě byla v pátek odpoledne uzavřena dálnice D5. Ve zúženém úseku kolem 123. kilometru ve směru na Plzeň se srazila dodávka s terénním vozidlem. Následně havaroval řidič autobusu, který se nehodě před sebou snažil vyhnout. Výsledkem je jeden mrtvý a tři zranění.

Foto: Open Air Cup Dobruška 2015 (archiv)

Open Aie Cup Dobruška 2015 startuje 3. července 2015.

Článek

Podle zpravodaje Práva z místa se nehoda stala kolem 15. hodiny mezi Novou Hospodou a Benešovicemi na Tachovsku.

Zatím z neznámých důvodů narazila bílá dodávka do terénního auta jedoucího před ní. Vůz však ještě táhl na přívěsu žlutou dodávku. Při střetu se obě vozidla dostala mimo vozovku a převrátila se.

"Mrtvým je řidič bílé dodávky, který zemřel na místě. Druhému řidiči se nic nestalo," hlásil zpravodaj.

Na bolesti si stěžují tři důchodci

Do nehody se ovšem připletl ještě autobus převážející německé turisty. Jeho řidič těsně před havarovanými vozy strhl řízení doprava. Protože dálnici v tomto místě nelemují svodidla, přejel asi padesát metrů po louce a pak se předkem zabořil do odvodňovacího příkopu.

"Z autobusu jsou tři zranění, kteří byli sanitkou převezeni na rentgen. Stěžují si na bolesti v krku," uvedl na místě Karel Lysý ze záchranné služby z Plané. Jak dále řekl zpravodaj, autobusem cestovali důchodci.

Policisté se zatím k příčině nehody nevyjádřili. Vyšetřování je totiž teprve na začátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám