Hlavní obsah

Tragédie ve Studénce má třetí oběť

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragická železniční nehoda ve Studénce, kde ve středu srazilo pendolino kamión na železničním přejezdu, má třetí oběť. V noci zemřel v ostravské fakultní nemocnici další zraněný z vlaku. Policii se již podařilo vyslechnout řidiče polského kamiónu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rozbitá přední část vlaku po srážce s kamiónem ve Studénce

Článek

O další oběti informovala ve čtvrtek ráno mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „V noci zemřela třetí oběť vlakového neštěstí. Ještě ve středu večer byl proveden výslech podezřelého řidiče nákladního vozidla. K úkonu byl přijat tlumočník a řidič se k události vyjádřil,“ uvedla mluvčí.

Další informace k výslechu policie nesdělila, uvolní je v průběhu dne. Holčáková doplnila, že je pravděpodobné, že polského řidiče obviní. V případě odsouzení u českého soudu by mohl za mřížemi strávit až deset let.

BEZ KOMENTÁŘE: Chodci šli ve Studénce na červenou přes přejezd, zadržela je policieVideo: Pavel Karban, Právo

Úmrtí pacienta potvrdil i mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava (FNO) Tomáš Oborný. „U zbylých tří těžce zraněných se zdravotníkům daří stav zvládat, situace je však nadále vážná,” doplnil pro Český rozhlas Radiožurnál Oborný.

Do FNO byla přijata většina z 18 zraněných z vlaku. Dva z nich byli v kritickém stavu a dva ve stavu velmi vážném. Jeden byl ve středně vážném stavu. [celá zpráva]

Pendolino před sebou tlačilo hořící trosky kamiónu půl kilometruVideo: Aleš Honus, Právo

Ve středu ráno se na přejezdu ve Studénce střetl vlak Pendolino v plné rychlosti s polským kamiónem převážejícím plech. Jeho řidič vjel na přejezd i přes rozsvícená výstražná světla. Vlak nárazem vůz rozmetal a kabinu utrhl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vrak kamiónu naložený na vagonu

O život na místě přišli dva cestující ve věku 39 a 49 let, třetí člověk zemřel ve čtvrtek ráno v nemocnici. Osmnáct lidí se zranilo. K neštěstí došlo jen nedaleko od místa, kde v roce 2008 vlak EuroCity narazil do zříceného mostního pilíře. Tehdy zahynulo osm lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám