Hlavní obsah

Totální kolaps na D1 způsobila zbytečná uzavírka

Právo, Novinky, Jan Trojan, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordně dlouhá, až pětadvacetikilometrová kolona se vytvořila v neděli odpoledne na dálnici D1 směrem na Prahu v oblasti Vysočiny. Do večerních hodin se zkrátila zhruba na 17 kilometrů, řidiče popojiždějící krokem rozzlobila. Jednou z příčin je totiž uzavírka na 81. kilometru, která se i podle policie jeví jako zbytečná.

Foto: mif, Novinky

Kolona na D1 po Velké ceně Brna

Článek

Dlouhou kolonu způsobila zčásti omezení dopravy v důsledku prací na obnově vozovky a zčásti nápor vozidel diváků vracejících se z Grand Prix ČR v Brně. Řidiči z Brna jen na Vysočinu projíždějí třemi úseky s omezenou rychlostí na 80 km/hod. Ke všemu se večer přidal déšť, který jízdu ještě více znepříjemnil.

Kritickým místem se stal 81. kilometr, kde se opravuje most, potvrdil Právu službukonající policista dálničního oddělení policie ve Velkém Beranově. Provoz ve směru na Prahu je tam sveden do levého jízdního pruhu. V uzavřeném pravém pruhu přitom podle svědků z místa, kteří úsekem projížděli i déle než hodinu, a měli tak dost času si jej detailně prohlédnout, neprobíhají žádné práce.

„Trochu jsme se s kolegy divili, proč v době očekávaného náporu z Brna muselo zůstat omezení na 81. kilometru, žádné práce tam, pokud vím, přes víkend neprobíhaly. Myslím, že při troše dobré vůle by to šlo zařídit, ale to je věcí stavbařů,“ říká jihlavská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Novinky.cz, Mapy.cz

Před místem uzavírky na 81. kilometru dálnice D1 se vytvořila až 25kilometrová kolona.

V hustém provozu se také bouralo. Odpoledne se přibližně na 93. kilometru srazila čtyři auta. Dálniční policista však ujistil, že nehodu rychle vyřešili, provoz nebyl z tohoto důvodu nijak omezen.

Související téma

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám