Hlavní obsah

Tonoucí ženu s dítětem pomáhali zachránit studenti rybářské školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodňany
Aktualizováno

Topící se ženu s dítětem, která ve středu zřejmě skočila do řeky Blanice ve Vodňanech, pomáhali zachránit také studenti rybářské školy. Podle ředitele školy Karla Dubského zavolali pomoc a snažili se dostat do vody.

Dítě museli po vytažení z řeky resuscitovat. Letecky ho převezli do VFN v Praze.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle policie si studenti při návratu na internát všimli u mostu přes řeku kočárku, na kterém byla zavěšena kabelka. Šli se podívat po okolí a ve vodě viděli ženu. Mysleli si, že se koupe, a nemohli se k ní dostat. O kus dál si jeden z chlapců, který svítil do vody, všiml, že je ve vodě je také dítě.

„Šest studentů prvního ročníku rybářské školy se snažilo pomoc tonoucí paní a přivolali Policii ČR, ti byli do jedné až dvou minut na místě a provedli vlastní záchranu. Kluci se sami snažili o pomoc, ale voda měla 3,8 °C a nebyli schopni pokračovat v záchraně,“ popsal Novinkám ředitel Střední rybářské školy Vodňany Karel Dubský.

V Blanici se topila žena i s malým dítětem. Do řeky nejspíš skočila

Krimi

Podle něj si chlapci rozdělili úkoly, jeden volal na policii a další se snažili o záchranu. Studená voda jim v tom však bránila. Další pomoc už byla rychlá, po příjezdu hlídky byla žena s dítětem vytažena a následně se ji ujali zdravotníci.

Foto: Aktu.cz

Most, ze kterého žena měla skočit.

V Blanici se topila žena s dítětem.Video: Aktu.cz

„Nezletilé osobě musela být po vytažení z vody poskytnuta resuscitační péče a následně pak byla letecky transportována do jedné z pražských nemocnic. U druhé osoby došlo k podchlazení a ve stabilním stavu byla převezena do spádového zdravotnického zařízení,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtová.

Mluvčí policie Jiří Matzner Právu ve čtvrtek řekl, že policejní ředitel Luděk Procházka příští týden ocení studenty i dva policisty za záchranu života. Podrobnosti k případu však policie nesdělila, není tak úplně zřejmé, zda žena do vody skočila, nebo jde o nešťastnou náhodu. Pravděpodobně však jde o první variantu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dítě bylo letecky transportováno do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Foto: Aktu.cz

Most, ze kterého žena měla skočit.

Reklama

Výběr článků

Načítám