Hlavní obsah

Tohle vám patří, píše anonym lidem z Kocourova, který spláchla povodeň

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kocourov

Když si Zdeňka Mazancová z Kocourova na Klatovsku přečetla dopis, který jí ve středu přišel poštou, lítostí se rozplakala. Anonymní pisatel se v něm raduje nad tím, jaké škody v obci minulý týden napáchala blesková povodeň. Po přívalovém dešti se rozvodnil místní potok a voda vyplavila většinu domů.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kocourovem na Klatovsku se prohnala stoletá voda

Článek

„Tohle vám vidláci patří ančto nežijete v souladu s bábou přírodou,“ píše v dopise neznámý vtipálek. Otírá se i o hasiče, kteří během řádění živlu lidem pomáhali s maximálním nasazením.

„Chlastáte, nedojdete ani domů a válíte se po návsi i v baráku jako ten kořala vožralej tam ve sklípku. Měli jste ho odvést na záchytku,“ naráží anonym na situaci, kdy při čerpání vody ze sklepa zatopeného domu zkolaboval jeden z dobrovolných hasičů. Na konci dopisu je kulaté razítko s nápisem Umělecký soubor Jiskra Praha.

Foto: Novinky

Anonym

„Jsem z toho úplně rozhozená. Celou dobu se setkáváme se solidaritou známých, přátel ale i úplně cizích lidí, kteří nám nabízejí spontánně pomoc. Pak přijde tohle. Nevím, co si mám o tom myslet,“ uvedla Zdena Mazancová. Potom, co všechno minulý týden prožila, ji dopis dorazil. „Měl-li to být pokus o vtip, nebyl příliš zdařilý. Pokud je to projev umění, pak této moderní formě rozhodně nerozumím. Avšak je-li to zamýšleno jako posměšné gesto, které má ublížit, pak to byl přímý zásah,“ dodala Mazancová.

Starosta obce Jaroslav Kanta neskrýval nad dopisem rozčarování. „Tohle nechápu. Je to fakt síla, řekl bych až zrůdnost. Dokážu si představit, jak postiženým lidem, kteří dostanou takový dopis, teď asi je,“ prohlásil starosta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám