Hlavní obsah

Tělo Aničky bylo nalezeno jinde, než kam lidé dávají květiny

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ostatky devítileté Aničky byly objeveny na jiném místě, než kam lidé kladou květiny. Novinkám to potvrdila mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová. Podle ní bylo utajení skutečného místa provedeno z pietních a také z taktických důvodů.

Článek

Místo domnělého nálezu těla dlouhodobě pohřešované dívky, kam lidé nosí na památku květiny a dárky, není tím, kde policie tělo skutečně našla. Skutečná jáma byla zasypána a její lokalizaci policisté tají.

„Není to věc, kterou bychom zveřejňovali. Jak bývá obvyklé v závažných případech, policie zahladí stopy po jakémkoli hrobě, odstraní všechny předměty, je to standardní postup,“ řekla Novinkám Zoulová a dodala, že skutečné místo nálezu těla v podstatě patří mezi důkazní materiály.

Už dříve se objevily spekulace, že Anička byla nalezena jinde, jáma, která byla označována za místo nálezu těla, byla totiž příliš mělká. Cvičený pes by podle kynologů tělesné ostatky objevil mnohem dříve. Zároveň policisté netuší, kdo druhou jámu v zemi, kam lidé nosí upomínkové předměty, vykopal. „Nemůžeme vyloučit, že šlo o vyšetřovací pokus,“ uvedla Zoulová k původci mělké jámy.

„Nicméně skutečné místo nálezu se nachází ve stejné lokalitě. Je nedaleko místa, kam dnes lidé nosí dárky, na stejné straně,“ doplnila Zoulová.

Jediný podezřelý zemřel

Tělo Aničky bylo minulou středu nalezeno nedaleko ulice Pod Havránkou v pražské Troji. Týž den byl zadržen 41letý Otakar T, jediný podezřelý v případu. Byl obviněn ze znásilnění a vraždy dívky a majetkových trestných činů. V pondělí se Otakar T. pokusil ve vazbě o sebevraždu oběšením a ve středu na následky zranění zemřel ve Vojenské nemocnici. Trestní stíhání proti němu bylo zastaveno. [celá zpráva]

Jak Zoulová již dříve řekla, samotné vyšetřování nekončí, stále se ještě čeká na výsledky expertíz, které mají prokázat, zda se obvinění Otakara T. zakládalo na pravdě, či nikoli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám