Hlavní obsah

Tatrovka bez řidiče kácela stromy

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITICE

Horké chvíle prožíval ve středu ráno řidič nákladního vozu Tatra u Litic na Plzeňsku. V okamžiku, kdy mimo kabinu vyplňoval knihu jízd, se dal náklaďák do pohybu. Namířil si to po hlavní silnici ve směru z Plzně do Přeštic přímo k prudkému srázu. Jeho osamělá pouť skončila až na břehu přehrady. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo.

Foto: Aleš Plevka

Lampióny štěstí stoupaly díky větru vzhůru tento rok mnohem svižněji

Článek

Rozjetý kolos likvidoval vše, co mu přišlo do cesty. "Stromy odlétávaly jako sirky," řekl řidič zpravodaji Novinek.

Řidič mohl ničivé jízdě jeho tatrovky pouze přihlížet, protože když se dala znenadání do pohybu, byl venku.

"Nakládali mi zeminu, pak jsem uslyšel nějaké cvaknutí a tatra už frčela po silnici ke srázu," řekl rozrušeným hlasem. "Zpanikařil jsem a běžel za autem, jako bych ho chtěl chytit," popisoval svou bezprostřední reakci.

Kolos za sebou způsobil spoušť

Když se tatrovka konečně zastavila o stromy na břehu přehrady, řidič k ní doběhl a odpojil jiskřící kabely od baterie.

"Udělal jsem to instinktivně. Bál jsem se, aby nedošlo k výbuchu. Navíc ty stromy stále praskaly a tak jsem měl i strach, aby se tatrovka znovu nerozjela," dodal řidič. Za několikatunovým kolosem zůstala spoušť. Pokácené, ale i z kořenů vyvrácené stromy.

Hasiči museli po vyproštění náklaďáku povolat speciální firmu s těžkou technikou. Podle jejich sdělení z tatrovky uniklo několik litrů pohonných hmot, avšak nejedná se o nebezpečné množství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám