Hlavní obsah

Tajná zastavárna v Karviné skrývala desítky kradených kol

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Nelegální zastavárnu plnou kradených věcí objevila kriminálka v jednom z rodinných domů v Karviné. Devětadvacetiletý muž vykupoval cíleně jízdní kola, která pocházejí z trestné činnosti. Mezi zloději se to nejspíš rozkřiklo, a tak mu začali vozit věci ve velkém.

Foto: Policie ČR

U překupníka v Karviné policie zajistila desítky jízdních kol a dalších věcí.

Článek

„Při domovní prohlídce bytových i nebytových prostor bylo nalezeno několik desítek jízdních kol i různé součásti kol, u kterých bude postupně prověřován jejich původ,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Policie má zatím zadokumentováno několik konkrétních kol, u kterých jsou majitelé známi. Například letos v březnu muž vykoupil dětskou elektrickou čtyřkolku za tisíc korun, přitom její cena byla mnohonásobně vyšší.

O měsíc později od jiného zloděje vykoupil jízdní kolo v hodnotě 16 tisíc korun, a to za pouhou tisícovku. „V létě stejným způsobem převzal elektrickou koloběžku, která byla vykoupena za dva a půl tisíce korun. Policisté zjistili, že všechny věci pocházejí z trestné činnosti,“ uvedla mluvčí.

Dodala, že lidem, od kterých muž věci koupil, slíbil možnost zpětného vykoupení. „Byli to muži s kriminální minulostí a pachatel věděl, že nežijí spořádaným životem, jsou nezaměstnaní a osobami nedůvěryhodnými,“ konstatovala mluvčí.

Soud vzal muže do vazby. „V minulosti byl již dvakrát soudně trestán. Nyní mu hrozí až pět let vězení. Výše trestu se bude odvíjet od vyčíslení skutečné škody,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám