Hlavní obsah

Synovi držela hlavu pod vodou, dokud nepřestal dýchat. Hrozí jí až výjimečný trest

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rodinnou tragédii, při níž zemřelo dítě, začal ve středu projednávat Krajský soud v Praze. Šestiletého syna zabila podle obžaloby žena, která se o jeho péči přela se svým bývalým manželem. Žena se k činu víceméně přiznala, byť prohlásila, že se ho nedopustila úmyslně. Za vraždu obžalované hrozí až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí obžalovanou z vraždy synaVideo: Novinky

 
Článek

V osudný srpnový čtvrtek se 38letá žena se synem chystala do Benešova u Prahy k soudu, který měl rozhodovat o péči o dítě. Žena s otcem syna už nějakou dobu nežila, dítě měli ve střídavé péči. Podle obžalované chtěl otec syna do výlučné péče.

Žena u soudu odmítla k činu jako takovému vypovídat, uvedla pouze, že se ho „nedopustila úmyslně“.

Poté, co ráno žena se synem posnídali, zahráli si chvíli před domkem v chatové oblasti, kde tehdy bydleli, fotbal. Syn se pak šel koupat a žena během toho uklízela. Když ho pak šla do koupelny zkontrolovat, došlo podle ní ke zkratu v chování.

Zkratkovitě jsem viděla, že je ve vaně, tak jsem mu ponořila hlavu pod vodu, pak přestal dýchat.
obžalovaná

„Zkratkovitě jsem viděla, že je ve vaně, tak jsem mu ponořila hlavu pod vodu, pak přestal dýchat,“ uvedla žena. Poté si pořezala zápěstí, zavolala záchranku a snažila se synovi dávat umělé dýchání.

Činu předcházel dlouhodobá neutěšená životní situace obžalované. Manželství se jí po sedmi letech pokazilo. „Manžel začal bejt agresívní,“ řekla žena a poznamenala, že ho nahlásila za domácí násilí a následně oznámila i znásilnění, to se ale u soudu neprokázalo. Od muže se odstěhovala, se synem žila v domku v chatové oblasti nedaleko Benešova.

Dluhy a exekuce

Syna měli ve střídavé péči, exmanžel ho prý vůči ní poštvával. Na trestní oznámení stran znásilnění jí prý řekl, že se jí bude mstít, a následovaly údajně útoky, narážky, nadávky, výhrůžky. „Stupňovalo se to,“ líčila žena.

Také přítelkyně jejího exmanžela jí prý nadávala, v jednom případě do ní údajně najížděla i autem.

„Byla jsem psychicky úplně na dně, několikrát jsem přemýšlela, že si něco udělám. Každý den se mi honily hlavou myšlenky co dál,“ uvedla na policii žena, která se před činem živila brigádně – doplňováním zboží. S penězi moc nevycházela, měla více než milionové dluhy a na krku pět exekucí.

Policie navrhla obžalovat matku za vraždu šestiletého syna

Krimi

„Neměla jsem sílu jít k psychologovi nebo psychiatrovi. Neměla jsem možnost se vypovídat někomu blízkému, nebyl prostě nikdo, kdo by mě vyslechl,“ pokračovala u soudu žena s tím, že rodinu se svými problémy nechtěla obtěžovat.

Jako terapii si podle svých slov vybrala psaní dopisů, ty prý ale nebyly nikomu určeny, jen se jimi chtěla vypsat ze svých problémů.

Na místě činu našla policie hned tři tyto dopisy. Jeden z nich začínal oslovením bývalého manžela, kde mimo jiné psala: „Díky tobě vše skončí, vemu ti to nejcennější.“ Další z nich byl zase směřován vůči jejímu známému. V něm žena psala: „Už prostě nemůžu dál, nemůžu. Syna tady nenechám. Držel mě nad vodou.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám