Hlavní obsah

Syn policisty se zpovídá za nehodu pod vlivem drog

Právo, Pavel Peňás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Dvaadvacetiletý Josef Brož, syn chebského policejního důstojníka, ve čtvrtek poprvé stanul před sokolovským soudem, aby se zpovídal z nehody, při níž autem zabil sedmašedesátiletou ženu. Policisté nejdříve Brože obvinili z ublížení na zdraví, posléze, když se potvrdilo, že měl v krvi v době nehody drogy, přibylo i obvinění z ohrožování pod vlivem návykové látky.

Foto: Petr Mráček

Křest CD Vyznání Hany Zagorové

Článek

Nehoda se stala 13. června loňského roku. Brož v otcově voze VAZ jel po Křížovnické ulici pod hradem v Chebu. V zatáčce nejprve narazil do zaparkovaného auta s přívěsem, poté vjel na chodník a narazil do ženy, která byla na procházce spolu s manželem a vnoučaty. Na kapotě auta s ní pak ujel ještě dalších deset metrů, kde narazil do skály. Žena zraněním na místě podlehla.

THC v krvi

Brož u soudu odmítl vypovídat i odpovídat na doplňující otázky. Ve své výpovědi z přípravného řízení ale tvrdil, že před nehodou žádné drogy neužil. "Řidičák jsem měl dva měsíce, neměl jsem zkušenosti. Když jsem narazil do toho auta, otočil jsem se dozadu a neviděl jsem, že přede mnou někdo je," tvrdil ve výpovědi. Jak nejprve vypověděl, snažil se brzdit. To ale odmítli jak znalecké posudky, tak svědci. Naopak stopy dokazují, že auto zrychlovalo.

Znalci v oboru toxikologie a psychiatrie se také shodli na tom, že mladík byl pod vlivem marihuany. V jeho krvi se totiž našly zbytky látek, které jsou zjistitelné jen velmi krátkou dobu. "To znamená, že pokud nekouřil po nehodě, musel požít drogu jen pár hodin před jízdou," uvedla znalkyně v oboru toxikologie Věra Petrová.

Psychiatr Vladimír Zind pak doporučil mladíkovi, který má problémy s drogami delší dobu, ústavní léčbu nebo případně léčení ve výkonu trestu. Kvůli dalšímu svědkovi pak soudce odročil jednání na duben.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám