Hlavní obsah

Syn na rodiče plival a nepouštěl je na záchod, policisté ho vykázali z domu

Strážnice (Hodonínsko)

Policisté ze Strážnice na Hodonínsku v úterý vykázali z domu v nedaleké obci 34letého muže, který terorizoval své rodiče. Ve čtvrtek o tom informoval policejní mluvčí Petr Zámečník. Muž údajně na rodiče plival a matce bránil v užití toalety. Policisté už v minulosti v této rodině několikrát zasahovali. Syn například v zimě záměrně větral či uzavíral topení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muže policisté v úterý vykázali na 10 dnů z domu. Jeho jednání vůči rodičům prověřují jako přestupek proti občanskému soužití.

Dotyčný muž podle policie své rodiče obtěžuje dlouhodobě. V minulosti jim třeba v zimě záměrně otevíral dveře a okna a zavíral topení, aby místnosti prochladly. „Dále pak rodičům schovává nářadí, uzavírá plyn ke sporáku tak silně, že jej bez nářadí nedokážou povolit a nemohou jej používat. Jindy jim zase ucpal komín na tuhá paliva, aby nemohli zatopit,” uvedl Zámečník.

Problémový syn podle mluvčího také rodičům, když sledovali televizi, dálkovým ovladačem záměrně zesiloval a zeslaboval zvuk nebo následně třepal židlemi, na nichž seděli. Když chtěli odejít z místnosti, tak jim bránil projít dveřmi.

Podle Zámečníka jde v letos na Hodonínsku o sedmý případ spojený s vykázáním násilné osoby ze společného obydlí. Loni jich v regionu bylo 21.

Reklama

Výběr článků

Načítám