Hlavní obsah

Syn hrozil své matce podříznutím, přinesl si nůž i kbelík na krev

Právo, hon

Případ brutálního týrání matky prověřují kriminalisté na Novojičínsku na základě trestního oznámení jednašedesátileté ženy, která již nemohla snášet příkoří od svého čtyřiadvacetiletého potomka. Nervy ženě praskly před několika dny a ona vyhledala pomoc policie. O případu informoval ve čtvrtek mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík svou matku údajně týral téměř šest let v malém bytě, který společně sdíleli. „Nadávky, vydírání, krádeže věcí, noční buzení, vyhrožování ublížením na zdraví, bití a výhrůžky zabitím. To už se prostě nedalo unést. A tak matka ve stavu zhroucení utekla z domu a požádala o pomoc,“ uvedl Gřes.

Poslední kapkou byla podle policistů událost, k níž došlo před několika dny. Syn matce s nožem u krku hrozil, že ji podřízne, když mu nedá peníze. Na podlahu přitom umístil kbelík, údajně aby krev neznečistila podlahu.

Problémy už od školy

Žena byla podle mluvčího na výchovu syna sama. Problémy začaly absencí školní docházky, užíváním drog a se zvyšující se potřebou peněz na pokrytí synových výdajů.

„Stále věřila, že se syn polepší. Platila za něj dluhy, dávala mu peníze, vykupovala ze zastaváren své věci, které jí tam syn odnášel. Trpěla fyzický i psychický nátlak. Všechny útrapy si nechávala pro sebe. Nakonec z obavy o svůj život před synem utekla na služebnu městské policie,“ doplnil Gřes.

Policie mladého muže již obvinila a podala návrh na jeho vzetí do vazby, kterému soud vyhověl. Policie upozorňuje na to, že případy domácího násilí mají společnou jednu věc - týraní rodiče až do posledních chvil věří, že se jejich děti napraví. “Také ona měla obavu, ostych, strach z okolí, stud z vlastního selhání rodičovské výchovy. Všechno to příkoří snášela, skrývala modřiny a utrpení,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám