Hlavní obsah

Své bývalé procházel telefon, zamykal ji a znásilňoval. Soud ho poslal do vazby

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Sokolově poslal do vazby 45letého muže, který je podezřelý, že ve svém bytě uvěznil svou bývalou 41letou přítelkyni, kterou fyzicky napadal a znásilnil. Muži hrozí až 10 let za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celý případ začal tím, že muž na začátku února po předchozích výhružkách donutil ženu, aby s ním jela k němu do bytu. Podle policejního mluvčího Jakuba Kopřivy ji pak v následujících týdnech urážel, fyzicky napadal a vyhrožoval jí zabitím, pokud z bytu odejde spolu s jejich společnými nezletilými dětmi.

„V několika případech ji měl donutit k pohlavnímu styku. Kromě toho ji měl v bytě i s dětmi zamykat a nedovolovat jí, aby kamkoliv odešla. Pravidelně ji měl také kontrolovat sociální sítě a telefon,“ sdělil mluvčí s tím, že při jednom z fyzických napadení svého jednání zanechal až v době, kdy do bytu přišel jeho otec.

Vyhrožoval smrtí a vyzbrojen noži vyrazil za manželkou. Dostal podmínku

Krimi

Vše vyvrcholilo 11. května těsně po poledni, kdy se jejich nezletilá dcera rozbrečela v postýlce. Muž údajně po chvíli vzal dřevěné prkno a udeřil s ním do postýlky. Následně odešel do práce a v bytě zůstal jen jeho otec, který ale po chvíli usnul.

Toho žena využila a okamžitě šla s dětmi za svou známou, která ji odvezla na policejní stanici. „O několik hodin později byl muž zadržen a obviněn ze zločinů vydírání, zbavení osobní svobody, znásilnění a z přečinů ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování,“ informoval Kopřiva.

Reklama

Výběr článků

Načítám