Hlavní obsah

Sváděla mě, hájí se obžalovaný ze znásilnění dítěte

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Ze srpnového znásilnění teprve osmileté dívenky se v úterý začal před senátem Krajského soudu v Plzni zpovídat její osmačtyřicetiletý příbuzný. Jan Sivák ze Sokolovska, který nikdy nechodil do školy, se brání tím, že dívka s ním měla sexuální styk dobrovolně.

Foto: Alena Šustrová

Oficiální pozvánka na výstavu Líby Taylor v Berouně.

Článek

Podle obžaloby Sivák napadl dceru své neteře letos 8. srpna v lese mezi obcemi Tašovice a Doubí na Karlovarsku. Škrcením a bitím ji donutil k souloži a análnímu styku a přitom jí vyhrožoval zabitím. Z činu ho usvědčuje nejen výpověď dítěte, které utrpělo poranění pohlavních orgánů, ale také zkouška DNA.

Podle jeho dnešní výpovědi šel osudný den se dvěma dětmi své příbuzné do lesa. "Kluk se šel koupat a já s malou jsme na něho čekali. Šli jsme do mé boudy v lese, kde jsem před tím bydlel. Tam hodila dolů kalhoty a chtěla to sama. Pak chtěla, abych s ní šel domů, nebo že řekne, že jsem jí vyhrožoval. Všechno to bylo dobrovolně, ona to tak chtěla sama," řekl Sivák s tím, že dívka ho několikrát sváděla už předtím.

Chová se jako ženská, hájí se

Na dotaz předsedkyně senátu, zda ví, od kolika let může mít pohlavní styk se ženou, však nedokázal odpovědět. "Vím, kolik je jí let, ale ona vypadá už jako stará ženská, kouří a pije kafe," dodal.

Sivák se měl dopustit žalovaného činu jen krátce poté, co byl propuštěn z tříměsíčního trestu, který si odpykával za krádež hliníkových plechů. Nastěhoval se ke své neteři, kde spal v dětském pokoji. Policie se o skutku dozvěděla ten samý den, neboť ho na stanici přivedl rozlícený příbuzný dívky. Rozsudek v kauze je očekáván v pátek. Sivákovi hrozí dvanáctileté vězení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám