Hlavní obsah

Studenti vařili pervitin v lesích a sklepech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Policisté z Bruntálu rozkryli rozsáhlou trestnou činnost více jak dvaceti mladých lidí, převážně studentů. Podle policie dlouhou dobu vařili pervitin a také ho prodávali. "Obviněni jsou z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek" uvedla Lucie Krašteničová z bruntálské policie. Sedm obviněných je už ve vazbě.

Článek

Policie vyšetřovala případ od jara letošního roku. Postupně se podařilo odhalit skupinu jednadvaceti osob - z velké části studentů. Dle policie vařili obvinění pervitin pro vlastní potřebu i následnou distribuci v okolí Rýmařova a Bruntálu. Drogu prodávali dospělým i nezletilým se závislostí.

Pervitin vařili v bytech, ve sklepích, na volných prostranstvích v přírodě, v lesích a v opuštěných zemědělských objektech. Policisté při domovních prohlídkách zajistili čtyři kompletní varny a další látky nutné pro výrobu drogy.

Někteří z obviněných se trestné činnosti dopouštěli již od poloviny roku 2004. Většina neužívala pouze pervitin, ale také marihuanu a extázi. Drogu užívali jak nitrožilně, tak i takzvaným "šňupáním". S ohledem na rozsah a závažnost trestné činnosti hrozí obviněným trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám