Hlavní obsah

Strýc, který znásilňoval neteř, zůstane ve vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž ze severních Čech, který znásilňoval svoji nezletilou neteř, když byla u něj na prázdninách, si odsedí šest let ve vězení. Vrchní soud v Praze ve čtvrtek zamítl jeho odvolání. Strýc se hájil tím, že si neteř vše vymyslela, aby potrestala svoji matku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka byla u strýce na prázdninách. U soudu vypověděla, že po ní strýc chtěl, aby se před ním předváděla v plavkách, a naléval jí alkohol. Několikrát si na ní vynutil pohlavní i orální styk pod pohrůžkou násilí. Ve dvou případech se dožadoval i análního styku.

Předseda soudu Aleš Holík řekl, že senát soudu shledal odvolání jako nedůvodné. „Krajský soud provedl všechny relevantní důkazy řádně a ani proti právní kvalifikaci nelze mít výhrad,” uvedl Holík. Muž byl nejprve obviněn z pohlavního zneužívání mládeže, krajský soud ale čin překvalifikoval na znásilnění. „Minimálně v jednom případě, spíše ale ve třech nutil násilím poškozenou k pohlavnímu styku,” dodal Holík.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nic takového se nestalo, ona si to všechno vymyslela,” hájil se muž. Chtěla tím prý potrestat matku za to, že ji dala do výchovného ústavu, protože chodila za školu. U Krajského soudu v Ústí nad Labem, který ho v dubnu odsoudil, figuroval jako jeden z důkazů telefon, v kterém byly fotky znásilňované dívky. „Ten telefon byl mojí přítelkyně, přece bych si nefotil na její telefon takové fotky,” snažil se vyvrátit rozhodnutí muž.

Kradla mu prý cigarety a peníze

Podle něj byly s dívkou jen problémy, z domu se ztrácely peníze, kradla mu cigarety. „Jednou jsme si cigarety s družkou schválně spočítali, bylo jich v krabičce sedm. Když jsme se vrátili od sousedů z grilovačky, byly tam čtyři. S brekem mi několik hodin zapírala. Potom, co jsem ji nechal přenosit po jedné zámkovou dlažbu z palety, se přiznala,” popisoval problematický vztah s neteří její strýc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám