Hlavní obsah

Střílel na byt policisty

Právo, sch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Krušné chvilky prožili v pondělí večer, krátce po jednadvacáté hodině, obyvatelé malé vesničky nedaleko Králík. V jednom z bytů panelového domu totiž začal 44letý muž ohrožovat nelegálně drženou brokovnicí tři návštěvníky. Nejprve ale vyšel na balkon a několikrát vystřelil na sousední dům, ve kterém bydlí policista.

Foto: Milan Haluška
Článek

"Zběsilý střelec zasáhl okno policistova bytu," sdělila Právu policejní mluvčí Eva Sichrová. "V té době byla doma jeho manželka se třemi dětmi. Vyděšená žena okamžitě zavolala manžela. Policista rychle reagoval a odvezl rodinu do bezpečí.

Mezitím násilník neustále ohrožoval tři návštěvníky, se kterými předtím konzumoval alkohol. Dva muži se ve strachu o svůj život ukryli na toaletu. Třetímu, který se snažil i před namířenou hlavní brokovnice obout boty, násilník vyhrožoval, že mu ustřelí nohy," popsala další děj dramatu Sichrová.

Po příjezdu policistů se muži zákona snažili v první řadě o odvrácení pozornosti útočníka od svých rukojmích. To se jim po delší době zdařilo a všem třem mužům se podařilo v nestřeženém okamžiku z bytu utéci. Poté došlo i na útočníka.

Policisté muže, který byl již v minulosti několikrát pro majetkovou a násilnou trestnou činnost stíhán, zadrželi. Policejní rada ho obvinil z trestných činů výtržnictví, nedovoleného ozbrojování a násilí proti jednotlivci. To vše bude zcela jistě stačit na několik let v kriminále, kde už by se měl konečně lidsky zklidnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám