Hlavní obsah

Střet mikrobusu s autobusem odnesl jeden z šoférů těžkým zraněním

– STARÁ VODA
Právo, plk

Mikrobus se střetl v sobotu ráno s autobusem na Bruntálsku. Zatímco řidič autobusu a pět cestujících jsou v pořádku, šofér mikrobusu byl s těžkým zraněním transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Článek

Vozidla se srazila, když se navzájem vyhýbala na na silnici třetí třídy v obci Stará Voda, místní části Suché Rudné, přibližně v půl desáté.

"Autobus vezoucí pět lidí na ozdravný pobyt do Jeseníků se bočně střetl s mikrobusem,“ uvedla Ivana Krištofová z bruntálské policie s tím, že nehodu policisté stále šetří.

Nejhůře doplatil na srážku devětačtyřicetiletý řidič mikrobusu ze Šumperka. "Utrpěl těžká poranění hlavy, dolní končetiny a hrudníku. Pacient v době ošetření dýchal spontánně, letecky byl transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ informoval o stavu řidiče mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V mikrobusu cestovaly tři děti, ty se zranily lehce. "Jednalo se o poranění hlavy a hrudníku, všechny tři převezla sanita na chirurgickou ambulanci do bruntálské nemocnice,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám