Hlavní obsah

Střelec z BMW, který pálil na auta a cisternu s benzínem, nebude stíhán

– Příbram • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, jkk

Státní zastupitelství zastavilo trestní stíhání 35letého muže, který v lednu střílel na auta ve středních a jižních Čechách. Podle vyjádření znalců je nepříčetný.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelbě po řidiči předcházelo předjíždění Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté podali žádost o zastavení trestního stíhání v červnu. „Státní zástupce tento návrh akceptoval, obviněný v době činu nebyl pro příčetnost trestně odpovědný, trestní stíhání 35letého muže pak zastavil,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Žalobce proto pachateli navrhuje ochrannou ústavní léčbu, o které musí rozhodnout soud. „Bylo navrženo uložení ochranného opatření, které by mělo zabránit pachateli disponovat se zbraní, které bylo ke spáchání předmětného skutku užito,“ řekl Martin Suska, žalobce z Krajského státního zastupitelství v Praze. O zbrojní průkaz by měl muž přijít kvůli své diagnóze.

Soud poslal do vazby řidiče BMW, který střílel na auta

Krimi

Střelba se odehrála v polovině ledna, kdy řidič BMW střílel na osobní auto Škoda Kodiaq u obce Zalužany. Dalším jeho cílem byla podle policistů cisterna s pohonnými hmotami v Jihočeském kraji. Několik výstřelů zasáhlo vrchní plášť cisterny a naštěstí nedošlo k jeho protržení.

Muž byl původně obviněn z pokusu o vraždu. Hrozil mu výjimečný trest. Soud na něj v lednu uvalil vazbu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté přivádějí řidiče na jednání o vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám