Hlavní obsah

Středeční deště způsobily na Zlínsku lokální záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer vyjížděli hasiči na Zlínsku k několika lokálním záplavám v obcích na pomezí Luhačovicka a Bojkovicka. Po krátké průtrži mračen voda a bahno tekoucí z kopců zaplavily silnice i sklepy domů. Hasiči pomáhali s čerpáním vody i s čistěním kanalizačních vpustí a silnic.

Článek

Voda zaplavila část Bojkovic Přečkovice a nejméně jeden sklep rodinného domu. Hasiči pomáhali s čerpáním vody a s odstraňováním následků rychlé průtrže.

V části Luhačovic - Kladná Žilín se voda po přívalovém dešti přelila přes vozovku. Vlna pokračovala po silnici do nejníže položeného místa, kde se vylila do zahrady domu a následně zaplavila kotelnu a přilehlou kůlnu.

Lokální vydatné přeháňky už v noci na středu potrápily několik obcí okolo Valašských Klobouk na Zlínsku. Hasiči opakovaně vyjížděli na pomoc lidem po zaplavení několika sklepů domů a komunikace. Voda však větší škody nenapáchala.

Reklama

Výběr článků

Načítám