Hlavní obsah

Strážný věznice se na věži střelil do hlavy

Právo, Novinky, ok, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most
Aktualizováno

Střelou do hlavy chtěl ve čtvrtek zřejmě ukončit svůj život strážný z věznice v Bělušicích na Mostecku. Vážné zranění si způsobil na strážní věži, vrtulník ho přepravil do nemocnice.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Příslušník vykonávající službu ve strážní věži utrpěl střelné poranění hlavy. Okolnosti neštěstí se vyšetřují,“ uvedla na webových stránkách vězeňská služba.

„Muž utrpěl vážné poranění hlavy, charakter zranění ale nemohu specifikovat. Vrtulník záchranné služby ho převezl do ústecké nemocnice,“ řekl Novinkám ředitel ústecké záchranky Ilja Deyl.

„Přijali jsme muže se střelným poraněním, jeho stav je kritický,“ řekl Právu mluvčí Krajské zdravotní, pod níž spadá ústecká Masarykova nemocnice.

Okolnosti neštěstí se vyšetřují. Na místě celou záležitost dozorují první náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák a první náměstek generálního ředitele Vězeňské služby Marian Prokeš.

"Podle zatím předběžných zjištění lze vyloučit zavinění ze strany druhé osoby," řekl ČTK Volák k nešťastné události. "Ředitel věznice o stavu strážného vyrozuměl rodinné příslušníky a nabídl jim odvoz do nemocnice v Ústí, aby mohli být blízcí se zraněným," dodal. Muž pracuje u vězeňské služby od roku 2005.

Reklama

Výběr článků

Načítám