Hlavní obsah

Strážníkům v Praze udali otevřenou hospodu. Sázkařům byla zima, brání se provozní

– Praha
Novinky, kub

Další restauraci otevřenou i přes zákaz vyhlášený v rámci vládních opatření kvůli pandemii koronaviru řešili o víkendu pražští strážníci. V Dejvicích našli po oznámení na tísňovou linku sedm hostů sedících u baru. Provozní vysvětlovala, že jsou to sázkaři.

Strážníci řešili otevřenou hospodu v Praze 6Video: MP Praha

 
Článek

O případu z neděle informovala ve středu mluvčí strážníků Irena Seifertová. Její kolegové dostali přes tísňovou linku udání, že na Praze 6 v Bubenečské ulici je otevřená restaurace.

Krátce po 19. hodině městští strážníci našli na místě bar. „Již zvenku bylo slyšet, že se uvnitř provozovny nachází větší množství lidí. Při příchodu strážníků bylo v baru sedm hostů a provozní,” popsala mluvčí.

Chcípl PES. Policie nahlásila více než 30 rebelujících restaurací

Krimi

Ta strážníkům vysvětlovala, že se jedná o sázkaře, kterým byla venku při vyplňování tiketů zima, tak je pozvala dál a některým k tipování natočila pivo.

Mluvčí strážníků to ale označila jako výmluvu. „To, že všichni přítomní neměli zakryté dýchací cesty, už jen situaci dokresluje. Všechna porušení mimořádných opatření byla oznámena správním orgánům,” upřesnila Seifertová.

Na restaurace už nebude dohlížet hygiena, ale SZPI, schválila Sněmovna

Ekonomika

Pražská městská policie zjistila v lednu zatím 40 případů porušení mimořádných opatření v souvislosti s restauracemi a bary.

„V deseti případech uložila pokuty ve výši 14 600 korun a 26 případů oznámila správním orgánům. Od září loňského roku pak řešila 766 těchto porušení,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám