Hlavní obsah

Strážníci v Budějovicích načapali náctileté s tvrdým alkoholem, flaška prý ležela v parku

– České Budějovice
Novinky, kub

Dvě čtrnáctileté dívky a jejich o dva roky starší kamarád měli v pátek problémy se zákonem v Českých Budějovicích kvůli popíjení alkoholu. Strážníci městské policie je zahlédli pomocí bezpečnostních kamer. Trojice tvrdila, že se k alkoholu dostala náhodou, když lahev našla v nedalekém parku.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

Tři náctiletí si pro mejdan kolem desáté hodiny večer vybrali dětské hřiště na Sokolském ostrově. „Operátor městského kamerového systému spatřil zjevně nezletilé děti, jak popíjely alkohol a pod jejich nohama se hromadily nedopalky cigaret,“ popsala mluvčí strážníků Věra Školová.

Na místo vyrazila hlídka městské policie, která dechovou zkouškou zjistila u dívek 0,38 a 0,22 promile alkoholu a u chlapce 0,52. Trojice podle mluvčí tvrdila, že lahev alkoholu našla v blízkém parku.

„Prostřednictvím operačního střediska městské policie pak byli vyrozuměni zákonní zástupci všech přítomných dětí. Ti si své ratolesti z rukou strážníků převzali. Šestnáctiletý mladík si navíc od strážníků vysloužil pokutu za znečištění veřejného prostranství,“ upřesnila Školková s tím, že si případ převezme oddělení sociálně právní ochrany dětí magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám