Hlavní obsah

Strážníci v Brně oživovali třicetiletou ženu se zástavou srdce

Novinky, jdu
Brno

Strážníci v Brně zachraňovali ve středu život třicetileté ženě, která se v jejich přítomnosti pokusila napadnout svého bývalého přítele. Ten předtím kvůli útoku ženou strážníky požádal o pomoc. Když strážníci chtěli záležitost sepsat, žena oznámila potíže se srdcem a zkolabovala.

Hlídka městské policie zachránila život ženě, které se zastavilo srdce po hádce s expartneremVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Ve středu večer strážníky, kteří právě byli na obchůzce u hlavního nádraží, požádal o pomoc muž, který byl údajně napaden svou bývalou třicetiletou přítelkyní. „Vzala mu prý jeho mobilní telefon, a když ho od ní chtěl zpátky, začala ho tlouct do obličeje,“ přiblížil mluvčí brněnských policistů Jakub Ghanem.

Silně opilá žena byla v nedalekém občerstvení, kde ji strážníci našli a požádali, aby s nimi vyšla ven. „Ve chvíli, kdy uviděla na ulici bývalého partnera, okamžitě mu adresovala sprosté nadávky a pokusila se ho napadnout. Současně mrštila o zem skleněným půllitrem, který do té doby držela v ruce,“ popsal Ghanem. Kvůli nezvladatelné agresivitě jí strážníci nasadili pouta.

Když se situace zklidnila a strážníci chtěli celou záležitost sepsat, oznámila jim žena, že má potíže se srdcem, a hned na to zkolabovala.

Zástava se opakovala

„Hlídka rozpoznala srdeční zástavu, a okamžitě proto zahájila nepřímou srdeční masáž, přivolala sanitku a jeden ze strážníků spěchal do služebního vozidla pro automatický defibrilátor. Po několika stlačeních hrudníku začala žena znovu dýchat, zástava se však v několikaminutových intervalech zopakovala ještě dvakrát,“ dodal mluvčí.

Ženu pak pomocí srdeční masáže a defibrilátoru udržovali při životě, dokud nepřijela sanitka. Následně byla převezena do Fakultní nemocnice u svaté Anny.

Reklama

Výběr článků

Načítám