Hlavní obsah

Strážníci v Brně chytali dvoumetrového hroznýšovce

Novinky, kub
Brno

Akce jako podle rčení „všechno je jednou poprvé“ čekala na strážníky v Brně. Žena je přivolala k hadovi, kterého našla u bytového domu. Jednalo se o bezmála dvoumetrového hroznýšovce duhového. Tento druh chytali místní strážníci poprvé.

Foto: MP Brno

Hroznýšovec duhový v Brně.

Článek

Událost se stala již před týdnem, strážníci o ní informovali v pondělí. Žena našla barevné klubko připomínající svinutého hada.

„Když přišla blíž, ve vysoké trávě nedaleko vchodu do bytového domu uviděla asi dvoumetrového hada. Strážník odchytové služby zvíře opatrně lapil a předal ho do péče specialistů,“ sdělila mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Centrem Karviné se plazil hroznýš

Krimi

„Jde o hroznýšovce duhového žijícího převážně v Jižní a Střední Americe. Živí se myšmi nebo mláďaty potkanů,“ uvedl herpetolog Roman Zajíček.

Zvíře bylo podle mluvčí podchlazené, protože bylo zrovna chladno a deštivo. Odborník upřesnil, že hroznýš má rád teplotu kolem 28 stupňů Celsia. Než se o hada přihlásí majitel, zůstane v péči specialistů.

Pasáží v centru Prahy se plazil dvoumetrový had

Krimi

Podle Zajíčka jsou mezi nalezenými hady v Brně nejčastěji užovky červené v různých barevných mutacích, jinak chovatelé mají v jihomoravské metropoli v teráriích nejvíce kobry a chřestýše. Hroznýšovce zaznamenal vůbec poprvé.

Odborník rovněž varoval před laickým zacházením s takovým hadem. „Jakákoli neodborná manipulace je nebezpečná a případné kousnutí tímto druhem může vést k poranění tepen,“ dodal Zajíček.

Reklama

Související články

Z podniku na Zlínsku unikla krajta

Policisté a strážníci hledají v Otrokovicích na Zlínsku krajtu tmavou, která o víkendu unikla z jednoho místního podniku. Krajta není jedovatá, jde o škrtiče.

Výběr článků

Načítám