Hlavní obsah

Strážníci objevili v pěstírně konopí opuštěné batole

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ilegální pěstírnu konopí se podařilo odhalit v noci na úterý v Děčíně. Přišlo se na ni náhodou při zákroku strážníků, kteří vyjížděli na oznámení občanů o rušení nočního klidu v jednom z domů v Plzeňské ulici v centru města. Při prohlídce strážníci na místě našli asi roční dítě bez dozoru.

Článek

„Hlídka na místě zadržela pětadvacetiletého muže, který pobíhal po chodbě domu jen ve spodním prádle. Tvrdil, že se pohádal s přítelkyní a nemůže se dostat zpět do bytu,“ informoval Právo ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Nájemníci domu ale policistům tvrdili, že byt, který podle mladíka patřil jeho přítelkyni, by měl být již delší dobu prázdný. Na místo incidentu byli současně s hlídkou PČR přivoláni i hasiči, kteří byt otevřeli.

Uvnitř našli roční dítě bez dozoru rodičů, v jedné z místností pak byla objevena pěstírna konopí. Hlídka městské policie okamžitě přivezla pracovnici odboru sociálních věcí děčínského magistrátu, jež se o dítě postarala.

Mluvčí Policie ČR v Děčíně Petra Kubátová uvedla, že v bytě bylo nalezeno několik desítek kusů rostliny marihuany včetně potřeb k jejímu pěstování.

„V současné chvíli je věc předmětem šetření pro podezření z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až šest měsíců,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám