Hlavní obsah

Stovky fanoušků Slavie prošly Prahou z Edenu až na Letenskou pláň

– Praha • Aktualizováno

Průvod zhruba čtyř stovek fanoušků Slavie prošel Prahou. Fotbaloví příznivci už tradičně před derby se Spartou absolvovali cestu ze svého domovského stadiónu ve Vršovicích na stadión rivala na Letné. Fanoušci skandovali hesla „Slavia” a „Smrt Spartě”, cestou se vyfotili u Rudolfina. Policie zaznamenala 20 prohřešků, ale většinu z nich až na Letné po skončení pochodu a přímo při zápase.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisty v Praze zaměstnali fotbaloví fanoušciVideo: Novinky

 
Článek

"Většinou se jednalo o přestupky proti veřejnému pořádku nebo použití pyrotechniky," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Čtyři lidé byli podle něj zadrženi pro podezření z trestného činu, šlo o výtržnictví nebo loupež.

Slávisté se odpoledne sešli u stadiónu v Edenu, odkud společně vyrazili ke stanici metra Strašnická. Na stadión Sparty zamířili ze stanice Staroměstská po nábřeží a Letenským tunelem. Na akci dohlížely desítky policistů a těžkooděnců.  Policisté upozornili fanoušky, aby při pochodu nepoužívali pyrotechniku a nezakrývali si obličeje. Přesto se místy nějaká hořící světlice nebo dělbuch v průvodu objevily.

S protesty proti pochodu se slávisté až na Letnou prakticky nesetkali. Na Letenském náměstí na ně čekala u výjezdu z tunelu nepříliš početná skupina sparťanů, kteří na ně křičeli "Jude Slavie". Slávisté odpověděli pokřikem "Jak jste rudí, tak jste blbí". Policisté fanoušky k sobě nepustili a zůstalo jen u pokřikování.

Na Letenském náměstí začali Sparťané tropit výtržnosti a některří fotbaloví příznivci vyprovokovali šarvátky s policejními těžkooděnci. Několik sparťanských fanoušků policisté zajistili a odvezli na policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám