Hlavní obsah

Stopa v metanolové aféře dovedla zlínskou policii k "velké rybě"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Zlínští kriminalisté zadrželi v Ostravě dalšího podezřelého v kauze otráveného alkoholu. Byla to naše stopa, objasnil důvody, proč policisté zasahovali mimo Zlínský kraj, mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. Tentokrát už by mělo jít o "větší rybu".

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Zlínští policisté zadrželi většího dodavatele z Ostravy.

Článek

Policie se k zadrženému dostala po výsleších již dříve obviněných osob. Dvaačtyřicetiletého Ostravana poté obvinila z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, hrozí mu až osm let.

Mělo by údajně jít o jednoho z větších dodavatelů alkoholu. Policie podle Jaroše podá návrh na vzetí obviněného do vazby. Ve Zlínském kraji tak kriminalisté zatím zadrželi a pak obvinili sedm osob, z toho šest ze Zlínska.

"Policie v celé republice obvinila kvůli otravám metanolem už 23 lidí," řekl mluvčí policejního prezidia Tomáš Hulan.

Podle náměstka policejního prezidenta a šéfa vyšetřovacího týmu Metyl Václava Kučery vyšetřování pokročilo od prodejců přes dealery a směřuje k dodavateli surovin. Metanol by podle něj mohl pocházet z jednoho zdroje.

"Věřím tomu, že to bude ten jeden zdroj," uvedl Kučera k původu metanolu. Zatím to prý ale nemůže "stoprocentně potvrdit, ani vyloučit", je tu však "určitá pravděpodobnost".

Popsal, že policie se nyní ve vyšetřování dostává "o patro výš". Od prodejců, kteří prý občas alkohol pančovali, přes dealery postupuje k dodavateli surovin. Z "vyššího patra" podle Kučery je asi čtvrtina obviněných. Dodal, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by šíření metanolu bylo úmyslné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám