Hlavní obsah

Stíhání Železného bylo v Lichtenštejnsku zastaveno

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zemský soud ve Vaduzu pravomocně zastavil ve středu 22. ledna na doporučení státního zastupitelství trestní stíhání proti správci společnosti Astrona Foundation Waltru Schleglovi a proti šéfovi Novy Vladimíru Železnému.

Foto: Jan Kaše

Zimní Sušice

Článek

"Oba byli vyšetřováni pro podezření z údajného spáchání trestného činu poškozování věřitele. Orgány ve Vaduzu zastavily stíhání i celou kauzu Astrona, protože neshledaly žádné znaky, které by naplňovaly skutkovou podstatu trestného činu," informoval Železného jeho lichtenštejnský právní zástupce.

Česká policie by měla stíhání také zastavit

"Předpokládám, že naše policie bude postupovat obdobně a trestní stíhání Železného vedené v téže věci také neprodleně ukončí," reagoval český právní zástupce Železného Josef Monsport.

"Trestní oznámení jak v Praze, tak ve Vaduzu, podala společnost CME a podstata podezření ze spáchání trestného činu poškozování věřitele byla obdobná," dodal Monsport.

Senát rozhodoval o Železného vydání den poté

"Mrzí mě, že rozhodnutí padlo den před projednáváním mého případu v Senátu a informace nebyla k dispozici," komentoval pro Právo zprávu Železný. Doplnil, že předložil Senátu důkaz, na základě kterého by mělo být jeho stíhání v ČR zastaveno - celá zpráva.

"Podle §256 trestního zákona jsem se nemohl dopustit poškozování věřitele, neboť můj další majetek vždy převyšoval pohledávku CME. Dokládá to znalecký posudek, který si nechala vypracovat česká policie," uvedl Železný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám