Hlavní obsah

Stav postřeleného redaktora je vážný

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Zdravotní stav sedmadvacetiletého redaktora ústeckého soukromého rádia North Music, jehož ve čtvrtek postřelila devětadvacetiletá žena, je podle lékařů stále velmi vážný.

Foto: HZS Severomoravského kraje
Článek

"Náročné operaci se podrobí až bude stabilizován. To závisí především na jeho organismu," řekla v pátek mluvčí ústecké Masarykovy nemocnice Kamila Němcová.

"Podle lékařů je velmi pravděpodobné, že zranění bude mít trvalé následky," dodala.

Do ústeckého rádia North Music se ve čtvrtek kolem sedmé hodiny žena doslova prostřílela skleněnými dveřmi. Lékaři potom z rádia odvezli postřeleného redaktora a jeho o dva roky mladšího kolegu, kterému střepiny skla zranily ruku.

"Policisté střílející ženu obvinili z dvojnásobného pokusu vraždy. Krajskému státnímu zastupitelství dali podnět, aby podalo návrh na vazbu," řekl v pátek Oldřich Slabý ze severočeské kriminálky. Žena je jako nezaměstnaná v evidenci úřadu práce.

Žena vlastní přes půl roku zbrojní průkaz

Počet balistických stop napovídá, že střílela bezhlavě. "Pokud by chtěla svou střelbou usmrtit, bylo by mrtvých daleko víc," poznamenal Slabý. Motiv policisté stále zjišťují.

Mluvčí severočeské policejní správy Jarmila Hrubešová řekla, že žena má psychické problémy. Součástí vyšetřování bude i zkoumání jejího duševního stavu. Přesto jí policie v říjnu 2002 vydala zbrojní průkaz, když žena požádala o zbraň pro osobní ochranu.

V Masarykově nemocnici leží od úterý i sedmadvacetiletý policista, kterého v Povrlech na Ústecku postřelil třiatřicetiletý recidivista z Litoměřicka. Policistův stav se podle Němcové mírně zlepšil. Po zranění lékaři jeho situaci označili za kritickou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám