Hlavní obsah

Státní zástupkyně obžalovala muže, který vyhrožoval Babišovi zastřelením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zástupkyně ve čtvrtek obžalovala muže, který je obviněný z vydírání premiéra Andreje Babiše (ANO). Informoval o tom šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek. Doplnil, že muž zůstává ve vazbě. Za vydírání hrozí obžalovanému dva až osm let vězení.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Premiér Andrej Babiš na archivním snímku

Článek

Vydírání se dopustí člověk, který „jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl". Z právní kvalifikace skutku vyplývá, že obžaloba se týká vydírání pro Babišovo ”politické přesvědčení". Kauzou se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 1.

Policie navrhla obžalovat muže, který vyhrožoval Babišovi zastřelením

Krimi

Obviněný muž žil ve Španělsku, které ho do Česka předalo na základě evropského zatýkacího rozkazu. Český soud ho následně poslal do vazby, a to kvůli obavám z útěku nebo z opakování trestné činnosti.

Vjedu do lidí jako Hepnarová, vyhrožoval muž na internetu. Nelíbily se mu zavřené restaurace

Krimi

Babiš koncem února řekl v televizním diskusním pořadu, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Uvedl, že policisté ho o věci informovali letos 8. ledna a následně střežili jeho dům. Premiérova manželka poté odcestovala do Dubaje a její snímky ze zahraničí se objevily na sociálních sítích. Babiš dal její cestu do souvislosti s výhrůžkami, podle něj se doma bála. Později doplnil, že mu obviněný muž zaslal omluvný dopis a že dotyčnému odpustil.

Španělský server NIUS v únoru napsal o zadržení hledaného Čecha, kterého česká policie podezírá z výhrůžek smrtí Babišově manželce a synovi. Po Babišovi údajně chtěl, aby do pěti dnů abdikoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám