Hlavní obsah

Státní zástupkyně měla ve svém domě odposlech

Právo, Patrik Biskup
DOMAŽLICE

Šéfka Okresního státního zastupitelství v Domažlicích Helena Raková měla ve svém domě funkční odposlech . Přestože štěnici v elektrické zásuvce u televize odhalil už před dvěma lety její osmadvacetiletý syn, policisté od samého počátku vyšetřování uvalili na případ přísné informační embargo.

Článek

Podle úterní informace Práva dodnes nezjistili, kdo a proč měl zájem vedoucí státní zástupkyni odposlouchávat a případně ji tím zdiskreditovat. Stejně tak zůstane nevyjasněné, jak dlouho bylo v domě monitorovací zařízení v provozu. "Šetřili jsme to pro podezření z trestného činu porušování domovní svobody a poškozování cizích práv. Nepodařilo se nám vypátrat pachatele stejně jako neznáme jeho motiv," řekl v úterý Právu šéf klatovských kriminalistů Josef Toman.

Případ převzali klatovští policisté

Klatovští policisté převzali případ od domažlických kolegů kvůli možné podjatosti. "Odložili jsme ho, ale to neznamená, že bychom celou věc poslali definitivně k ledu. Pokud se objeví nové skutečnosti, začneme na tom znovu pracovat. Zatím veškeré úkony, které jsme provedli, k ničemu konkrétnímu nevedly. Chybou možná bylo, že někdo z rodiny ještě před naším příjezdem odposlouchávací zařízení demontoval. Kdyby ho tam nechal, mohli jsme přijmout jiná operativní opatření," dodal Toman.

Helena Raková bydlí se svým manželem v rodinném domku v Nevolicích u Domažlic. Nebýt náhody, jen těžko by na odposlech přišli. Podomácku vyrobená štěnice fungovala na principu radiových vln. Syn, který přijížděl domů, zachytil ve svém autorádiu, co si rodiče povídají za zdí domu. 

Sama státní zástupkyně přiznala, že byla odhalením odposlechu šokovaná. "Moje zaměstnání je problematické, můj muž podniká a je ohrožen stejně tak jako já, například konkurencí," uvedla státní zástupkyně, která sice podle svých slov určité podezření má, ale bez důkazů. Manžel státní zástupkyně se už podle informací Práva stal v minulosti trnem v oku některým konkurenčním podnikatelům. Kriminalisté dokonce prověřovali reálné poznatky o tom, že měl být na objednávku zavražděn. Vyšetřování nakonec vyšumělo do ztracena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám