Hlavní obsah

Státní zástupce obdržel návrh obžalovat Poullainovou

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Herečka Chantal Poullainová (47), která v létě zavinila dopravní nehodu, při níž vážně zranila dva lidi, zřejmě brzy stane před soudem. Policisté totiž ukončili vyšetřování a navrhli státnímu zástupci, aby ji obžaloval.

Článek

"Spis jsme již předali na státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby," potvrdila ve středu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. "Dnes jsme spis obdrželi. Rozhodnutí lze očekávat do čtrnácti dnů, tedy ve stanovené lhůtě," řekl okresní státní zástupce Michael Šoka.

Poullainová podle policistů nehodu, která se stala letos 14. července na kruhovém objezdu u Olomouce, zavinila tím, že na objezd vjela nepovolenou rychlostí a z boku narazila do druhého auta, přičemž v inkriminované době, jak vyplynulo z šetření, měla v krvi přibližně 0,3 promile alkoholu.

Třiadvacetiletá Radka Stratilová, která řídila havarované vozidlo, utrpěla rozsáhlá poranění jater, její o rok mladší spolujezdec Jakub Kolín komplikovanou zlomeninu pánve. Poullainové za to hrozí až pět let vězení.

Dohoda ztroskotala

V případě obžaloby se může herečka soudu vyhnout, když se dohodne se zraněnými na odškodnění. Pokus v tomto směru již učinila, ale ten ztroskotal. Podle jejího právního zástupce Michaela Buchlovského proto, že poškození údajně neakceptovali původně dohodnutou sumu - půl miliónu korun, a požadovali pětinásobek.

To však Kolín i Stratilová důrazně odmítají. "Tři dny po nehodě dostali naši rodiče od Poullainové 50 tisíc prý na výlohy, ať se o nás postarají. Já jsem měl pak dostat ještě 150 tisíc a Radka 100 tisíc. Žádná jiná nabídka nám předložena nebyla," řekl Právu ve středu Kolín s tím, že Poullainové, resp. jejím zástupcům on ani Stratilová již neberou telefony.

"Jsme ze všeho znechuceni. Z rozhovorů, které jsme s nimi dosud vedli, totiž vyplývá, že chudák je vlastně Poullainová. Co prý pořád po ní chceme, slyšeli jsme v posledních dnech častokrát. Naši mailovou adresu ale samozřejmě herečka má, a tak nějaký návrh, má-li zájem, může poslat. Žádný jsme však dosud nedostali," dodal Kolín.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám