Hlavní obsah

Státní zástupce navrhl pro hejtmana Půtu pět let vězení za korupci

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Trest pět let vězení požaduje státní zástupce Radim Kadlček pro hejtmana Libereckého kraje Martina Půtu (SLK). Jde o postih za přijímání úplatku a zneužití pravomoci veřejného činitele v korupční kauze přestavby libereckého kostela sv. Máří Magdalény na geotermální lázně.

Foto: Michael Polák, Právo

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta (v popředí) u soudu.

Článek

Trest Kadlček navrhl u Krajského soudu v Liberci ve středu po poledni v úplném závěru své závěrečné řeči, kterou pronášel osm hodin čistého času od úterního odpoledne.

Půta měl podle státního zástupce před sedmi lety přijmout úplatek 530 tisíc korun za to, že projektu přestavby kostela pomůže v rámci jednání Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod, které předsedal a která rozhodovala o evropské dotaci pro celý projekt.

Nejsem „Nejvyšší“, brání se u soudu hejtman Půta

Krimi

Peníze měl převzít od manažerů stavební firmy Metrostav, jež přestavbu kostela v Liberci realizovala. Půtovi měl Metrostav dodat ještě dalších 300 tisíc korun. Ty už mu ale podle obžaloby nestihli zástupci stavební firmy předat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám