Hlavní obsah

Starší muž pomáhal sraženému motorkáři a selhalo mu srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec nad Labem

Těžké zranění motorkáře si vyžádala nehoda u Kostelce nad Labem na Mělnicku v neděli v pravé poledne. Záchranáři však museli převézt do nemocnice také svědka, který při poskytování první pomoci zkolaboval, a jeho oživování se ujali policisté.

Foto: EFEXcar - Lukáš Dvořák

Motorkář se střetl s autem u Kostelce nad Labem.

Článek

K nehodě byli záchranáři přivoláni v 12:10 hod. Jak Novinky informovala mluvčí policie Markéta Johnová, 49letá řidička jedoucí od Brandýsa nad Labem odbočovala vlevo. Přehlédla však 47letého motorkáře v protisměru a střetla se s ním. Svědci havárie se ihned seběhli, aby účastníkům nehody pomohli.

Foto: EFEXcar - Lukáš Dvořák

Motorkář se střetl s autem u Kostelce nad labem

„Dispečerka instruovala přítomné svědky při poskytování první pomoci. Byl mezi nimi i starší muž, u kterého však došlo k náhlé zástavě oběhu, pravděpodobně z kardiální příčiny, a tak bylo nutno poskytnout nezbytnou pomoc i jemu. Jeho resuscitace se ujali příslušníci Policie ČR,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: EFEXcar - Lukáš Dvořák

Motorkář se střetl s autem u Kostelce nad labem

V resuscitaci pak pokračovali záchranáři až do obnovy srdečního rytmu. Posléze ho připojili na umělou plicní ventilaci a sanitkou převezli do pražského IKEM.

„Těžce zraněný motorkář byl připojen na přístroj řízené ventilace a letecky přepraven do vinohradské nemocnice,“ uzavřela Effenbergerová.

Dechová zkouška byla u řidičky negativní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám