Hlavní obsah

Starostce obce postižené tornádem vyhrožovala místní žena

– Hodonín
Právo, miv

Policie zjistila autorku výhrůžných SMS zpráv, odesílaných na mobilní telefon starostky Mikulčic na Hodonínsku Marty Otáhalové (Nový směr). Psala je žena ze stejné obce. Pisatelka hrozeb může strávit až čtyři roky za mřížemi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obec Mikulčice postižená tornádem

Článek

Slova „Vrazím ti kudlu do břicha“ i hrozby zapálením domu odeslala na mobilní telefon starostky žena. „Obviněná bydlící právě v této obci se při výslechu ke svému jednání doznala. Zodpovídá se z vydírání a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ uvedl v pátek policejní mluvčí Pavel Šváb.

Starostce Mikulčic hrozí zabitím. Šetří to policie

Krimi

Situace v obci zůstává dál napjatá. A na sociálních sítích lidé v nezanedbatelném počtu vyjadřují podporu a pochopení pisatelce hrozeb. Prý to tak nemyslela a v naštvání člověk napíše různé věci. Právo chtělo znát vyjádření starostky, její telefon je ale nedostupný.

Psychický stav lidí zasažených tornádem se horší. Dochází jim, co se stalo

Domácí

Mezi starostkou a nemalou částí obyvatel panuje napětí poté, co před pár dny vykázala ze sportovní haly dobrovolníky s tím, že tam dělají nepořádek a demolují zařízení. Lidé jí vyčetli i problémy s transparentním účtem, byť za jeho nedostupnost na webové stránce mohla banka.

Ve hře je odvolání kritizované starostky z funkce. O svolání mimořádného jednání zastupitelů požádal zastupitel Josef Dvořáček (Těšičané, Mikulčané).

„Se souhlasem a na přání většiny zastupitelů jsem v pondělí podal žádost na svolání mimořádného zastupitelstva. Zatím s dvěma body programu, rozdělení sbírky a posílení zaměstnanců obce s tím, že hlasování o změně ve vedení obce se dá doplnit při začátku schůze. Paní starostka mi slíbila bezodkladné vyvěšení a ve středu mi sdělila, že na to má 21 dní. Někteří nerozhodní zastupitelé si chtěli ještě s paní starostkou společně promluvit. To jsem s ní domluvil. Přestože se setkáním souhlasila, deset minut předtím se omluvila z účasti pro neodkladnou záležitost,“ napsal na sociální síti zastupitel Dvořáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám