Hlavní obsah

Starosta z Tachovska obviněn za hospodskou rvačku

Právo, Jaroslav Veselý
KOČOV

Šestačtyřicetiletého starostu z Kočova na Tachovsku Miroslava Peška (Nez.) obvinili policisté z výtržnictví a útoku na veřejného činitele. Čelí podezření, že v sobotu 15. listopadu při hospodské rvačce v kočovském klubu U Vodáka napadl obsluhu restaurace a pak i přivolané policisty.

Foto: Vojtěch Kmošek

Killerova kaple před dokončením (říjen 2013).

Článek

"Kromě starosty obvinili policisté z výtržnictví i dalšího dvaatřicetiletého muže, bývalého místostarostu Kočova," sdělila tachovská policejní mluvčí Jindřiška Cholenská. V případě, že se prokáže starostova vina, hrozí mu peněžitý trest nebo v krajním případě až tři roky vězení.

Starosta chytl policistu pod krkem

Podle obvinění starosta spolu s bývalý místostarostou napadli hostinského Libora Kolaříka (39), servírku (24) i přivolanou policejní hlídku.

"V sobotu večer přišel starosta už podnapilý. Dal si pivo a panáka a zavolal mě k sobě ke stolu. Tam mě verbálně napadal, smýkl se mnou ke zdi a rozerval mi na těle tričko," tvrdí hostinský, který zavolal policii.

Dvoučlenná hlídka po příjezdu začala zjišťovat, co se vlastně stalo. Během výpovědi hostinského však od stolu vyskočil jeden z hostů, bývalý místostarosta, jak se později ukázalo, a výčepního fyzicky napadl. Policisté se oba muže snažili od sebe odtrhnout, přičemž starosta se v tom snažil jednomu muži zákona zabránit.

"Chytil ho pod krkem a přetáhl mu uniformu přes hlavu. Oba upadli na zem, kde se policistovi podařilo starostu přemoci a nasadit mu pouta," uvedl den po incidentu František Pachl z tachovského policejního ředitelství.

Zastupitelé starostu hájí

Podle Cholenské policista stejně jako jeden z výtržníků utrpěli během incidentu drobnější poranění, která si však nevyžádala pracovní neschopnost. Škody na zařízení restaurace nejsou žádné, lehce poškozené jsou jen dveře, které policisté vykopli.

Starosta Pešek se k případu odmítá vyjadřovat, stejně jako zbylí kočovští komunální politici. Neoficiálně, a s tím, že nechtějí být citováni v novinách, se ovšem shodují na tomtéž. "Kolaříkovi nevěříme. Ze slušného člověka se dělá hajzl a naopak," zastávají se Peška.

Starosta je ve vsi oblíbený. Zastupitelé tvrdí, že odvolat ho je nesmysl. "Není tu nikdo, kdo by tu práci chtěl dělat místo něj," říkají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám