Hlavní obsah

Starosta se převrátil s náklaďákem plným suti. Stáli při mně všichni svatí, řekl

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta Běhařova na Klatovsku Jindřich Kellner se ve středu podruhé narodil. Se svým nákladním autem plným stavební suti havaroval mezi Nýrskem a Chudenínem, kde se s ním utrhla krajnice a vozidlo i s vlekem převrátil. Z hrůzostrašně vypadající nehody vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Starosta Běhařova vyvázl z nehody bez zranění

Článek

„Museli nade mnou stát všichni svatí. Když jsem viděl tu spoušť, můžu být rád, že jsme vůbec přežil,“ říká 57letý muž, který doposud neměl žádnou dopravní nehodu. „Teď to přišlo na stará kolena,“ povzdechl si.

Nehoda se stala za mírnou zatáčkou. „Silnice je tam docela úzká. Proti mě jelo auto, tak jsem se soustředil na to, abychom se bezpečně minuli. Asi chvilka nepozornosti, najel jsem na krajnici a už to bylo.

Na Třebíčsku se po nehodě převrátil náklaďák s dobytkem

Krimi

„Se samotným návěsem bych to asi ukočíroval, ale přívěs se mi v příkopu zakousl a pak se vzpříčil. Kabina se převrátila na střechu a vlek skončil na boku, napříč silnicí“ popisoval starosta nehodu.

Když zjistil, že je schopný se hýbat, vylezl dírou po čelním skle ven. „Motor pořád běžel. Z poškozeného víka palivové nádrže vytékala nafta. Měl jsem strach, aby to nezačalo hořet. Tak jsem vlezl zpátky do kabiny a podařilo se mi klíčkem v zapalování motor zhasnout,“ dodal.

Náklaďák převážel obří list větrné turbíny, osudnou se mu stala zatáčka

Koktejl

Podle svých slov si oddychl, že se nikomu nic nestalo. „Kdyby vedle mě seděl spolujezdec, byl by zcela jistě mrtvý. Pravá část kabiny byla totálně zdemolovaná,“ uzavřel starosta.

„Sedmapadesátiletý řidič se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že škodu na vozidle policisté předběžně odhadli na dva miliony korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám