Hlavní obsah

Srážka tramvaje s autem v Praze: tři zranění, odkláněné linky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na frekventované Sokolovské ulici v pražských Vysočanech se v pondělí odpoledne srazila tramvaj s osobním automobilem. Záchranáři odvezli do vinohradské nemocnice tři zraněné, kteří cestovali autem, přičemž jednoho z nich museli vyprostit hasiči. Tramvaje zhruba hodinu jezdily odklonem, na Sokolovskou se vrátily kolem 18:00.

Foto: Praha HZS, ČTK

Srážka tramvaje s autem v pražských Vysočanech.

Článek

Nehoda s stala u tramvajové zastávky Divadlo Gong, na místo vyjely tři záchranářské posádky a lékař, řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Zhruba 35letý muž, kterého hasiči z osobního vozidla vyprostili, měl poraněnou pánev, hrudník a hlavu. Další muž ve věku zhruba 45 let utrpěl otřes mozku a měl naražená žebra. Asi 30letá žena skončila v nemocnici s pohmožděným hrudníkem a pánví, uvedla záchranná služba na Twitteru.

Cestujícím v tramvaji se nic nestalo, vyplývá z informací policistů, záchranářů a hasičů.

Dopravní podnik na svém webu napsal, že tramvajové linky 14 a 16 byly v obou směrech odkloněny přes Balabenku, Nádraží Libeň, Starý Hloubětín a Kbelskou. Z důvodu neprůjezdnosti místa nehody nebyla zavedena náhradní autobusová doprava, lidé mohli použít metro.

„Okolnostmi nehody se zabývají dopravní policisté,“ řekl k události policejní mluvčí Jan Rybanský.

Reklama

Výběr článků

Načítám