Hlavní obsah

Srážka dívky s mikulášskými saněmi na Břeclavsku je přestupek. Policie viní obec

Břeclav

Policie ukončila vyšetřování incidentu ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku ze začátku prosince, kdy se splašili koně táhnoucí saně s Mikulášem, čertem a anděly a srazili osmiletou dívku. Věc bude řešit správní orgán pro podezření ze spáchání přestupku, řekl mluvčí policie Petr Zámečník.

Koně s Mikulášem srazili na Břeclavsku dívkuVideo: Policie ČR

 
Článek

"Vyšetřování už bylo ukončeno, věc jsme prošetřili, zdokumentovali a k dalšímu šetření předali správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku. Oznamovali jsme pořadatele slavnosti, a to je obec Velké Bílovice, a to pro podezření, že porušila podmínky, které jsou potřebné pro konání podobných kulturních akcí," uvedl Zámečník.

Věc tak bude řešit Městský úřad Břeclav. Mluvčí radnice Jana Pelcová řekla, že příslušný odbor zatím od policie neobdržel k této věci spisovou dokumentaci. "Není tedy možné spekulovat o možných sankcích bez důkladného seznámení s obsahem spisu," uvedla mluvčí.

Zpívání u vánočního stromu nedopadlo nejlépe. Mikulášovy saně srazily dívku

Krimi

Incident se stal 4. prosince vpodvečer na akci Zpívání u vánočního stromu. Mikuláš s osádkou na ni přijel na saních tažených koňmi. "Přestože byla silnice uzavřena a žádná vozidla místem neprojížděla, koňské spřežení se splašilo. Koně totiž vylekal ohňostroj, který se u vánočního stromu pořádal," uvedla tehdy mluvčí policie Kamila Haraštová.

Vozka se sice snažil koně ukočírovat, spřežení ale zachytilo dívku, která vešla do silnice. Dívenka podle policie nevnímala situaci, protože telefonovala. "Můžeme mluvit o velkém štěstí, že saně dívku pouze srazily na zem, ale nepřejely ji," uvedla Haraštová. Holčičku si po nehodě převzali rodiče, nemusela ani nikam na ošetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám