Hlavní obsah

Spor o zpomalovací práh vyvrcholil na Klatovsku tasením zbraní

Právo, pab
Klatovy

Scéna jako vytřízená z doby Divokého západu se odehrála v pondělí v malé vesničce Svinná na Klatovsku. Ve sporu o zpomalovací práh tam dva muži na sebe vytáhli zbraně. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Jednoho z aktérů, který byl opilý a na pistoli neměl povolení, policisté zadrželi pro podezření z nebezpečného vyhrožování a nedovoleného ozbrojování.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Právě zadržený muž byl podle policie ten, kdo incident vyvolal.

„Nejprve se snažil krumpáčem vykopat silniční retardér na místní komunikaci před jedním z domů. To se nelíbilo tamnímu 30letému muži a začali se spolu hádat. Do rozepře se pak vložil majitel domu, který na výtržníka namířil legálně drženou zbraň s tím, aby retardér přestal ničit,“ popisovala událost policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Na Klatovsku se srazili dva motorkáři, oba zemřeli

Krimi

Podle ní muž s krumpáčem zareagoval tak, že vytáhl svoji nelegálně drženou zbraň a se slovy: „Já tě klidně zastřelím“ ji namířil a na svého protivníka. „Následně došlo mezi muži ke vzájemné fyzické potyčce, kterou ukončila až policie,“ dodala Ladmanová.

Muži, který chtěl zpomalovací práh odstranit, policisté na místě naměřili v dechu 2,25 promile alkoholu. „Převezli ho do policejní cely, odkud byl druhý den po vystřízlivění propuštěn na svobodu,“ uzavřela Ladmanová.

Kdo zavinil únik toxických látek z klatovské firmy do vody, policie nezjistila

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám