Hlavní obsah

Spor o Haberu a AC/DC na večírku skončil vraždou

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Deset a půl let bude muset podle středečního verdiktu Krajského soudu v Ostravě strávit ve vězení Petra Mináriková kvůli tomu, že loni v březnu při rodinné oslavě jednou ranou nožem zabila svého manžela.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí Petru Minárikovou do soudní síně Krajského soudu v Ostravě.

Článek

Dlouhodobé neshody mezi oběma manžely vyvrcholily sporem, zda si na narozeninovém večírku pustit hudbu Pavola Habery, kterého chtěla poslouchat oslavenkyně, anebo metalové skupiny AC/DC, kterou zase upřednostňoval manžel.

Rozsudek zatím není pravomocný, žena i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání. Tragická událost se odehrála v den, kdy Petra Mináriková slavila své devětatřicáté narozeniny. Do svého bytu si pozvala několik příbuzných a přátel a večírek probíhal v poklidu do chvíle, kdy se začala kvůli banální zámince hádat s manželem a v jednu chvíli mu dala ránu pěstí do obličeje.

Muž po bodnutí vykrvácel

Hosté se pak začali rozcházet a hádka pokračovala dál. V jednu chvíli pak Mináriková vzala do ruky nůž a svého manžela bodla do hrudníku. Jediná rána do životně důležité tepny byla smrtelná, muž ještě před příjezdem záchranné služby vykrvácel.

V době zločinu měla Mináriková v krvi dvě a půl promile, stejně jako její manžel. „Měla jsem okno a nepamatuji si vůbec na nic. Vzpomínám si jenom, jak jsem klečela nad manželem a dávala mu umělé dýchání,“ řekla s tím, že navíc brala léky kvůli střevním potížím, které mohly účinky alkoholu zvětšit.

Obhájkyně žádala soud, aby událost překvalifikoval na ublížení na zdraví s následkem smrti, soud ale tomuto návrhu nevyhověl. Pokud se odsouzená žena odvolá, bude se případem znovu zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám