Hlavní obsah

Splašeného koně honil Horní Bečvou policista na motorce

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Nebezpečný zásah, když se na motorce snažil zastavit splašeného koně, má od soboty na svém kontě policista ze Vsetínska. Souboj s ořem, který za sebou vlekl osm metrů dlouhý řetěz a ohrožoval auta v obou směrech, trval dlouhé minuty na rušné silnici v Horní Bečvě.

Foto: Policie ČR

Policista riskoval, aby na motorce zastavil silnicí pádícího splašeného koně.

Článek

„Strhlo se to všechno velmi rychle právě v okamžiku, kdy se naši policisté vydali v rámci preventivní akce kontrolovat chaty a rekreační chalupy. Vyrazili policisté na koních, pěší hlídky a jeden kolega na terénním motocyklu. Právě on při projíždění Horní Bečvou uviděl v protisměru pádícího splašeného koně, který za sebou táhl asi osmimetrový řetěz. Otočil motorku a ujížděl za zvířetem,“ popsala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Splašený kůň ohrožoval bezpečnost vozidel projíždějících po silnici první třídy č. 35, kde byl v tu dobu poměrně velký provoz. Policista koně, který běžel chvílemi i v protisměru, na motorce dojel a snažil se ho natlačit alespoň na kraj vozovky. To se mu však nedařilo.

„Jel proto asi tři kilometry vedle zvířete směrem ke středu obce Horní Bečva. Blikáním, troubením a pohybem ruky upozorňoval řidiče na nebezpečí, a usměrňoval tak provoz. Po několika kilometrech koně předjel, využil zúženého místa, ve kterém se opravuje most, a zastavil. Koně, který byl nucen zpomalit, popadl za řetěz a zastavil ho. Zvíře bylo vyčerpané a vystresované,“ uvedla mluvčí.

„Díky rychlé reakci kolegy a jeho poměrně odvážnému rozhodnutí a jednání nedošlo na silnici k žádné kolizi v dopravě a zvíře bylo v pořádku předáno majiteli,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám