Hlavní obsah

Španělský nájemný vrah zatčen v Čáslavi

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zadrželi ve středu odpoledne v Čáslavi pětačtyřicetiletého španělského muže, jenž se u nás ukrýval před justicí ve Španělsku. Podle tamních orgánů se jedná o dvojnásobného nájemného vraha, na kterého byl vydán koncem září Eurozatykač.

Článek

Kromě vražd má mít muž na svědomí také další rozsáhlou trestnou činnost. "Španělsko opustil letos v červnu a bylo podezření, že se ukrývá na našem území. Detektivové ÚOOZ muže vypátrali a zadrželi v Čáslavi před panelovým domem, kde se ukrýval a čekal na vyplacení peněz za vykonané vraždy," uvedla mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová.

Zadržený muže měl v červnu 2005 ve španělském Castellónu zavraždit několika střelami muže a ženu. "Na celé akci se přímo podíleli španělští kolegové, kteří do ČR přicestovali tento týden v pondělí," doplnila Kosinová.

Na muže bude v nejbližší době uvalena předběžná vazba. O jeho vydání ke stíhání do Španělska bude rozhodovat krajský soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám