Hlavní obsah

Sourozenci jsou podezřelí z vraždy matky nalezené ve studni

– BAKOV NAD JIZEROU
Právo, Novinky, Jana Dolečková

Policisté našli v neděli ve studni v Bakově nad Jizerou zavražděnou šestačtyřicetiletou ženu. Z činu jsou podezřelí její třiadvacetiletá dcera a šestadvacetiletý syn, které policie obvinila z vraždy ve spolupachatelství.

Foto: Regionální týdeník Znojemsko

Znojmo (v modročerném) dvakrát porazilo Prostějov

Článek

"Policejní hlídka z Mnichova Hradiště v neděli odpoledne při pátrání po pohřešované ženě objevila mrtvolu v zakryté studni na dvoře rodinného domku," informoval mladoboleslavský policejní mluvčí. Tělo z několikametrové hloubky vyprostili hasiči. Po ohledání na místě bylo jisté, že žena zemřela násilnou smrtí. Přesnou příčinu určí až soudní pitva.

Vražda se stala s největší pravděpodobností už během pátku. Podle hasičů, kteří tělo z šestimetrové studně vyprošťovali, ležela žena ve vodě asi 2 dny. Na její zmizení upozornila spolupracovnice z podniku, kde mrtvá pracovala.

"Nepřišla v neděli na směnu, což prý nikdy předtím neudělala. Kolegyně ze zaměstnání policisty také nasměrovala do Bakova, protože věděla, že odjela za dětmi," řekl Právu mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš. Matka svou dceru a syna jela údajně informovat o tom, že hodlá prodat dům, jehož byla spolumajitelkou a kde její děti bydleli. Sama bydlela se svou matkou v Mladé Boleslavi.

Sousedé: Jsou to známé firmy

Informace možná oba mladé lidi rozčílila natolik, že svou matku zavraždili. "Motivem činu byli zřejmě vzájemné neshody s matkou," potvrdil mluvčí. O tom, zda by děti byly schopné zabít vlastní matku, obyvatelé Bakova nepochybují. Podle všeho totiž patřily mezi zdejší známé firmy. "Před Vánocemi dokonce zmlátily svoji babičku," řekla k případu jedna ze sousedek obviněných.

Je prý i veřejným tajemstvím, že mladí lidé prodávali v domě drogy. "Jejich matka je nezvládala, otce nemají. Podle mě i fetovali," dodala další žena z Bakova. Zpráva o vraždě se donesla i na radnici, podrobnosti k případu ale úředníci neznají. "Vím, že šlo o bývalou občanku Bakova, nyní bydlela v Mladé Boleslavi. Její děti vůbec neznám," sdělila tajemnice úřadu Jaroslava Čermáková.

O činu se prý dozvěděla jen díky tomu, že jeden z pracovníků úřadu zajišťoval odchyt psa v domě, kde se vražda stala. Policie celý případ šetří a další informace nechce poskytovat. Už ale podala návrh na uvalení vazby na oba pachatele. Čeká také na výsledky soudní pitvy, která určí přesnou příčinu smrti zavražděné ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám