Hlavní obsah

Soud vydal eurozatykač na organizátora rozsáhlých úvěrových podvodů

Právo, Patrik Biskup

Po organizátorovi rozsáhlých úvěrových podvodů Martinu Bakešovi z Domažlicka bude pátrat policie i v zahraničí. Tachovská soudkyně Michaela Řezníčková vydala na bývalého zaměstnance Komerční banky evropský zatýkací rozkaz.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Bakeš, který podle soudních rozsudků způsobil miliónové škody, se skrývá zřejmě mimo Českou republiku.

Za zločiny si má odsedět sedm let vězení, za které byl odsouzen jako uprchlý. „Příkaz k dodání do výkonu trestu jsem nyní rozšířila o evropský zatykač, neboť podle policie má odsouzený muž pobývat v Německu,“ upřesnila Řezníčková.

Falešné údaje pro zisk bezproblémových půjček

Bakeš se měl podle trestního spisu dopustit desítek případů, kdy lidem podvodně opatřoval půjčky a bral za to od nich tučné provize. V žádostech o poskytnutí úvěru uváděl zkreslené a nepravdivé údaje tak, aby jeho klienti půjčku bezproblémově dostali.

Trestnou činnost páchal po celé republice. Soud v Tachově ho loni v lednu poslal na čtyři roky do vězení, o několik měsíců později mu Krajský soud v Hradci Králové vyměřil souhrnný trest sedm let.

„U tohoto muže bylo jen v našem kraji vedeno pět trestních spisů,“ řekl mluvčí královéhradeckého krajského soudu Aleš Korejtko.

Reklama

Výběr článků

Načítám