Hlavní obsah

Motorkář, který srazil policistku, dostal u soudu v Šumperku dva a půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Šumperský soud ve středu uložil dva a půl roku vězení motorkáři, který loni v říjnu pod vlivem drog srazil a zranil v Mohelnici na Šumpersku policistku při výkonu služby. Před soudem se zodpovídal ze tří trestných činů včetně násilí proti úřední osobě. Žena při nehodě utrpěla středně těžké zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný motorkář na Šumpersku vjel přímo do policistkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Pětatřicetiletý Lukář Pulkert se k činu doznal, před soudem však tvrdil, že policistku srazit nechtěl. Údajně se ji snažil objet a vyhnout se silniční kontrole. Původně mu hrozilo až šest let vězení.

Případ se stal loni 18. října v Mohelnici. Policisté tam při kontrole v Družstevní ulici naměřili motorkáři rychlost 92 kilometrů v hodině, v Uničovské ulici se jej proto poté snažila zastavit další policejní hlídka. Pulkert podle žalobce Tomáše Horáka jel na neregistrovaném stroji pod vlivem pervitinu a navíc bez řidičského průkazu.

„Policistka stála v daný okamžik v jízdním pruhu motocyklu, s terčem ve vztyčené ruce jej chtěla zastavit. Řidič nejprve zpomalil, poté ve vzdálenosti dvou až tří metrů zprudka přidal plyn a zboku do ní najel,” uvedl státní zástupce.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Obžalovaný motorkář Lukáš Pulkert (vpravo)

Policistka se snažila střetu zabránit, ale to se jí nepodařilo, spadla bokem a hlavou na komunikaci. "Při nárazu na asfalt jsem se bouchla do hlavy, měla jsem lehký otřes mozku, naražený pravý loket, koleno a pohnula jsem si krční páteří," uvedla u soudu žena. Pulkert po nárazu spadl z motorky na zem a podle policistů se snažil utéct, policisté jej zaklekli a zpacifikovali.

Obžalovaný se k činu doznal a u soudu se za své jednání omlouval. Tvrdil však, že ženu srazit nechtěl. "Je to moje chyba, jsem si toho vědom, ale skutečnost je jiná. Chtěl jsem se vyhnout dopravní kontrole, chtěl jsem ji objet zleva, ale policistka uskočila na tu samou stanu, kterou jsem ji chtěl objet. Chtěl jsem ji objet tedy z druhé strany, ale ona uskočila tam," uvedl Pulkert.

Zdrogovaný motorkář na Šumpersku vjel přímo do policistky

Krimi

"Neměl jsem řídit bez řidičského průkazu, byla to moje mladická nerozvážnost," uvedl pětatřicetiletý muž. "Měl celý prostředek vozovky volný, kudy mohla motorka jet," dodal však další z policistů.

Policisté poté u motorkáře našli 6,2 gramu pervitinu. Muž tak byl kromě násilí proti úřední osobě obžalován také z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Kvůli předchozímu pěstování marihuany jej žalobce obžaloval i z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám