Hlavní obsah

Soud uznal vinnými policisty, kteří zasahovali v kavárně proti vražedkyni ze Smíchova

Praha

Obvodní soud pro Prahu 1 uznal ve čtvrtek vinnými dva policisty, kteří zasahovali proti Michelle Sudků poté, co chtěla zabíjet v kavárně na pražském Újezdu. Potrestal je trestním příkazem. Informaci České televize v úterý potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Michelle Sudků u soudu. Archivní snímek

Článek

Konkrétní druh ani výši trestu soud nezveřejní, dokud nebude výsledek sdělen účastníkům řízení. Oba policisté mohou proti rozhodnutí podat odpor, v tom případě by soudkyně musela nařídit hlavní líčení.

Státní zástupci obžalovali policisty z místního oddělení na Malé Straně na začátku března. Za zneužití pravomoci pro ně navrhli zákaz činnosti.

Policisté čelí obžalobě kvůli incidentu, který se odehrál loni 5. července v kavárně na Újezdě. Sudků, které soud pravomocně uložil 30 let vězení za vraždu a pokus o ni, se tam pokusila uškrtit zákaznici. [celá zpráva]

Útočnice byla převezena do psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékaři ale informace o útoku nedostali. Pacientku zanedlouho propustili, ve stejný den ubodala ženu v obchodním centru na pražském Smíchově. Postup nemocnice vyšetřovala komise, podle které lékaři nijak nepochybili. Státní zástupci ale situaci v léčebně stále prošetřují pro podezření z nepřekažení trestného činu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám