Hlavní obsah

Soud tvrdě potrestal rvačku v baru

– ÚSTÍ NAD LABEM
Právo, top

Martina Surého z Klášterce nad Ohří na Chomutovsku poslal ve středu ústecký krajský soud na jedenáct let do věznice se zvýšenou ostrahou za loňskou rvačku v tamním baru. Devětadvacetiletý Surý nožem pobodal o dvacet let staršího muže, s nímž se pohádal již v minulosti. Surý, kterého senát uznal vinným z pokusu o vraždu, si stejně jako státní zástupce ponechal k rozsudku lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Napadený muž nezemřel jen díky šťastné náhodě a rychlému zásahu zdravotníků, kteří ho ihned dopravili na operační sál. "I když se měl napadený bránit pistolí, v době, kdy obžalovaný útočil s nožem v ruce, ji v ruce neměl," zdůvodnil rozsudek předseda senátu.

Surý bodal svého soka do zad v oblasti ledvin, krku a do míst v blízkosti klíční kosti. "Jen jsem chtěl urovnat naše hádky. On mě ale začal urážet, vytáhl pistoli a já se jen bránil. Pro nůž jsem si doběhl do kuchyně baru," řekl senátu Surý, který ten den vypil minimálně dvanáct malých piv. Svědci potvrdili, že byl velmi agresivní. "Tohle musím vyřešit úplně. Jestli mám jít sedět, tak za mrtvého," křičel Surý na svého soka.

Reklama

Související články

Soud řeší rvačku opilců s nožem

Jen náhodou neskončila smrtí loňská rvačka dvou mužů v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku, kterou v úterý začal projednávat ústecký krajský soud. Státní...

Výběr článků

Načítám